onsdag 2 augusti 2017

Mentorer

Delgavs väldigt intressant information idag, ofta när man hör och läser om psykisk ohälsa är det skandaler och starka reaktioner, har själv sågat olika instanser till fotknölarna.
Idag var det annorlunda, region Skåne har i flera år drivit ett mentorskapsprogram som fungerar så att ett fåtal personer som själva lider av psykisk ohälsa och tagit sig upp till ytan, fått livet att fungera erbjudits att jobba som mentorer för personer som till exempel nyligen fått diagnosen eller är i stadiet att försöka leva med sin diagnos. Alltså någon som vet hur de känns, hur det är, inte genom medicinsk utbildning utan på just livets hårda skola. Någon att prata med, om nuet som ofta är det som är svårast som psykiskt sjuk, bortom nuet är ofta svårt när livet kastas omkull, det vet jag själv.
Detta är ett otroligt bra initiativ, något som borde få mer publicitet, på rätt sätt, jag tycker region Skåne har en chans att satsa på något som hjälper på riktigt, har man suttit på sluten vet man att ofta är det terapi i sig att prata med någon som har  som en själv.
Att gå ifrån beroendeställning till någon man får en personlig kontakt med kan göra så himla många saker. Detta är framtiden och kommer ge människor en framtid.
Hatten av!

Peace

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar